OFRENA FLORAL A N’ES DERRÉ RÉY DE MALLORCA.


1800323_695059423921469_8550653446729518406_n

Aquest pròtsim dissatte díe 25 d’Ottubre se cumplexen es 665 añs de sa mort d’el Réy En Jaume III, es derré Réy de Mallorca que va morí díe 25 d’Ottubre de 1349 a sa batalla de Lluchmajó, defensand es nostro antig y independent Réyne de Mallorca devant s’atac d’en Pére IV, Réy d’Aragó.

Per recordà aquesta fatidica fetxa y sobre tot per commemorà sa figura d’un réy tan entreñabble per noltros, tots es que formam es Grupo D’Acció Baléà acudirêm com cada añ es diumenge díe 26 d’Ottubre a las 11:00 hòras a n’es camp de sa batalla de Lluchmajó a fé una ofrena floral a n’es nostro derré Réy de Mallorca, un Réy que va morí defensand sa nostra tèrra y sa nostra independènsi, un Réy a n’es cual sas autoridads Baléàs no li rendexen ets honós com li pertòca..

Hêm de recalcà qu’aquest homenatge a n’el réy En Jaume III el va comensà D. Jaume Martorell fa més o manco uns 30 añs, es cual antes de morí va fé jurà a Dª. Catí Picornell, attualment colaboradora d’es Grupo d’acció Baléà  y a D. Pére Aloy qu’agafassin es rellévo de dita ofrena. Tradissió y homenatge que desd’es G.A.B. seguim fidèlment desde sa nostra créassió, o sigui, desde fa tres añs, respettant sas voluntads de D. Jaume Martorell.

Vine emb noltros a fé aquest petit homenatge a n’el Réy En Jaume III, s’ho merêx.

G.A.B.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.

¿AIGO, AYGO O AIGUA?.