Joan Font: «Sa Jaume III no era una flor d’estiu, és un projecte ben consolidat al marge de qui governa»

Joan Font: «Sa Jaume III no era una flor d’estiu, és un projecte ben consolidat al marge de qui governa»

Fundació Jaume III |
IMATGE POSTS OKDevers 450 persones umplen es restaurant de s’Hipòdrom de Son Pardo en es sopar d’afirmació mallorquinista que celebrava s’entitat amb motiu des seu segon aniversari
Unes 450 persones se reuniren anit passada en es sopar d’afirmació mallorquinista que va tenir lloc a s’Hipòdrom de Son Pardo per celebrar es II aniversari de sa Fundació Jaume III que, com l’any passat, se va fer coincidir amb un 25 d’octubre en homenatge a sa mort des darrer rei privatiu de Mallorca a sa plana de Llucmajor. Una gran festa de reinvidicació mallorquinista que comptà amb una destacada delegació de C’s amb Xavier Pericay, Olga Ballester i Fernando Navarro, així com també des PP amb Aina Aguiló, Toni Deudero i Gari Duran, a part d’altres personalitats de sa societat civil mallorquina. Eivissa i Menorca també hi varen ser presents amb sos seus delegats de Foment Cultural de ses Illes Balears a ses dues illes menors.
Hores abans, ahir migdia, emmarcat també dins aquest II aniversari, una setantena de membres, simpatisants i amics de sa Jaume III i Foment Cultural s’havien reunit davant sa Creu des Camp de sa Batalla a Llucmajor per homenatjar es darrer monarca privatiu de Mallorca. S’acte va consistir en una ofrena floral i sa recitació de “El retorn”, un poema de Maria Antònia Salvà dedicat a sa memòria de Jaume III.
Creixement durant es darrer any
Es discursos d’anit passada varen córrer a càrrec des president, Don Pep Zaforteza, des secretari d’organisació de sa fundació i president de Foment Cultural, Joan Pons, i des vicepresident i portaveu de sa fundació, Joan Font Rosselló. Tots tres destacaren es creixement important que ha experimentat sa fundació durant es darrer any amb s’incorporació de molts de joves, un impuls que s’ha traduït sobretot en una major presència a ses xarxes socials i en es carrer amb campanyes d’adhesius en es comerços, més taules informatives i campanyes de recollida de firmes com sa que se posà en marxa contra sa decisió d’IB3 de tornar a marginar ses modalitats insulars en es seus informatius, campanya que ja du recollides més de 5.500 firmes. Per afegitó, s’expansió pes pobles de Mallorca ha trobat molt bona acollida: Llucmajor, Andratx, Inca i Valldemossa ja tenen delegacions de sa fundació.image
Reforçar sa societat civil
Davant es desprestigi des partits polítics, Joan Font va fer una crida a reforçar s’autèntica societat civil, aquella que no depèn econòmicament des poders públics i que, en conseqüència, és s’única que pot conservar sa seva autonomia al marge de qui governa. “−Sa Fundació no ha estat una flor d’estiu, com molts se pensaven. Molts mos deien que érem una fundació que havia nat a s’ombra d’en Bauzá. Anaven ben errat de comptes”. I prosseguí, “mos hem convertit en dos anys en sa referència des balearisme, s’únic referent realista, ben organisat i que fa contínuament coses en positiu i proactives a favor de ses nostres modalitats insulars. Es temps de sa llagrimeta i de ses queixes s’han acabat. Feim lo que es poders públics haurien de fer i no volen fer”. Font acabà es seu discurs demanant “més col•laboració a tots ets assistents per fer encara molt més de lo que feim i que es mallorquins que no se senten catalans no perdin sa llet pasturant: sa millor eina per recuperar sa dignitat des mallorquí, menorquí i eivissenc és, sense cap dubte, sa Jaume III”.
Record a sa valentia de Jaume III
Abans, es nou secretari d’organisació de sa fundació, Joan Pons, havia apel•lat an es coratge des mallorquins davant ses temptatives d’assimilació des catalans recordant sa figura de Jaume III: "−Es més de 400 mallorquins, menorquins i eivissencs reunits aquí avui som hereus de Jaume III a qui commemoram es 666 aniversari, es personatge més valent de s'història de ses Balears que el 1349 va tornar de s'exili per reconquistar es Regne de Mallorca: amb so mateix esperit de Jaume III, sa Fundació defensarà i recuperarà es mallorquí, es menorquí i s'eivissenc".
S’acte va concloure amb s’interpretació coral de tots ets assistents de s’himne Pàtria interpretat per Sebastià Garreta.

http://www.jaumetercer.com/index.php/premsas/comunicats-de-premsa/624-joan-font-sa-jaume-iii-no-era-una-flor-d-estiu-es-un-projecte-ben-consolidat-al-marge-de-qui-governa

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.

¿AIGO, AYGO O AIGUA?.