Es llibre d'estil de sa Fundació, que se presenta dia 19 a Palma, se pot comprar ja a unes 50 llibreries de Mallorca

Es llibre d'estil de sa Fundació, que se presenta dia 19 a Palma, se pot comprar ja a unes 50 llibreries de Mallorca

Fundació Jaume III |
jaume III nou llibre colorUn model lingüístic per ses Illes Balears, es llibre d'estil de sa Fundació Jaume III, se pot adquirir ja a una cinquantena de llibreries de Mallorca. En es pròxims dies, dues llibreries més des centre de Palma i que no figuren encara a sa llista –Literanta i La Biblioteca de Babel– disposaran també d'exemplars. A Menorca i a Eivissa sa distribució va un poc més lenta i no serà fins d'aquí a una setmana que es llibre estarà repartit. Com és natural, tot d'una que tenguem sa relació de punts de venda en aquestes dues illes els hi comunicarem. Així mateix, els recordam que es llibre se pot obtenir també a sa seu de sa Fundació (Sant Elies 10 A, 1r B), d’acord amb sos següents horaris: es dimarts, de les 10:00 a les 13:00, i es dimecres, de les 10:00 a les 13:00 i de les 17:00 a les 19:00. Per altra banda, i com ja saben, dijous de la setmana qui ve, dia 19 de febrer, a les 19:30, es llibre d'estil se presenta en es Reial Club Nàutic de Palma.
Un model lingüístic per ses Illes Balears és una proposta alternativa an es model vigent a ses escoles, medis de comunicació i administració. Se tracta, per tant, d’un model que, lluny de mirar-se en es territori català i de mimetisar sa llengua que s’hi xerra i s’hi escriu, té com a principal referent sa comunitat lingüística balear. Així, es lector trobarà degudament exposats en es llibre una desena llarga de criteris lingüístics propis des mallorquí, es menorquí i s’eivissenc, i un vocabulari amb més de 600 termes balears que no fa gaire eren encara ben vius i que han caigut en desús per efecte de sa seva sistemàtica substitució per ses formes equivalents característiques des català central.

 http://www.jaumetercer.com/index.php/premsas/comunicats-de-premsa/451-es-llibre-d-estil-de-sa-fundacio-que-se-presenta-dia-19-a-palma-se-pot-comprar-ja-a-unes-50-llibreries-de-mallorca

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

La lepra catalanista y la historia: ¿Existió alguna vez el idioma “catalán” antes de 1913? – La Paseata

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.