Sa tatxeta: joc brut contra sa Fundació

Sa tatxeta: joc brut contra sa Fundació

En Bernadet de Son Frare |
tatxetaNirvis, molts de nirvis. Sa publicació des llibre d’estil de sa nostra fundació ha posat molt nirviosos a tots es sectors que, fins ara, d’una banda però també de s’altra –ets extrems se toquen–, s’havien sentit l’amo de sa finca de sa llengua. Mentres sa venda des llibre d’estil va a bon ritme i cada dia rebem telefonades de llibreries i de particulars que mos demanen com poden conseguir exemplars, senyal inequívoc de s’interès que ha despertat es llibre, n’hi ha que no tenen altres feines que difamar es bon nom de sa fundació i es membres des seu patronat. Ahir, per exemple, es digital dBalears.cat publicava un editorial ple de falsedats, judicis d’intencions i atacs personals. On no hi ha raons ni arguments, sempre queda això, s’atac ad hominem i s’insídia, si poden ser, anònims. D’ençà des seu naixement, es diari Balears i llavors es digital dBalears.cat, dirigit des de fa un parell de setmanes per Tomeu Martí i s’equip d´Ona Mediterrània, amb seu a Can Alcover (OCB), només han tengut una missió: cohesionar sa tribu catalanista. No és, ben mirat, cap digital informatiu sinó un òrgan ideològic que té sa credibilitat que li dóna sa fe en sa causa des pocs lectors i seguidors que té. Ara bé, se li hauria d’exigir que almanco s’informàs una mica abans d’opinar.
En primer lloc, no és ver, com diu es digital catalanista, que es nou llibre d’estil no aporti res de nou, com demostra sa bona acollida que ha tengut. Per primer pic s’ha presentat una alternativa a s’estàndar vigent que, sense sortir de sa normativa, s’identifica amb sa manera de xerrar de Balears. En segon lloc, s’acte no va ser en es Club de Mar de Palma, com diu es digital, sinó en es Reial Club Nàutic de Palma, lo que demostra que ni tan sols varen assistir-hi -ni llegiren tampoc ses notes de premsa i es cartells que anunciaven s'acte. També va errat de comptes es digital quan afirma que el senyor Gabriel Barceló, tresorer des patronat, no hi va anar, cosa que és rotundament falsa, com tots ets assistents varen comprovar. I evidentment, són falses ses acusacions infectes que fa contra es nostro portaveu, Joan Font Rosselló, llevat des fet, sabut i conegut, que fou diputat autonòmic des PP (2003-2007) amb només trenta-tres anys i as cap de dos anys d’afiliar-se a sa formació popular, una pujada meteòrica que només se deu a sa feinada que va fer a Petra, es seu poble natal. Ses hemeroteques d’aquells anys en donen fe. Font Rosselló va refundar es PP a Petra el 2001, un des pocs pobles que encara no tenia cap comitè local d’aquest partit. No se va voler presentar a ses eleccions de 2007 per fortes discrepàncies amb Jaume Matas i Rosa Estaràs, sobretot arran de com va evolucionar es pacte amb Unió Mallorquina i s’escàndol de Can Domenge. Tot això és prou conegut perquè de l’any 2003 ençà escriu periòdicament en es diari El Mundo-El Día de Baleares i n’ha deixat constància. Abandonà es partit, efectivament, el 2009, al·legant falta de democràcia interna arran de sa brega interna entre José Ramón Bauzá i Carlos Delgado.
Es dBalears.cat se vol venjar d’una persona que, des de ses seves seguidíssimes tribunes a El Mundo-El Día de Baleares, s’ha convertit en sa bête noire des nacionalisme illenc. I com que ningú d’ells gosa atacar-lo obertament, han de recórrer a s’insídia anònima.

 http://www.jaumetercer.com/index.php/ideari/sa-tatxeta/459-sa-tatxeta-joc-brut-contra-sa-fundacio

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

La lepra catalanista y la historia: ¿Existió alguna vez el idioma “catalán” antes de 1913? – La Paseata

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.