Armengol i Camps donen aire a Artur Mas tornant a situar ses Balears dins un domini pancatalà

Armengol i Camps donen aire a Artur Mas tornant a situar ses Balears dins un domini pancatalà

Fundació Jaume III |
IMATGE POSTS OKQuan ses activitats culturals són una fressa de sa política – Balears no pot fer de criada de Catalunya davant del món i anar des bracet de qui no sap cap on va – Camps ha d’explicar si està d’acord amb s’independència de Catalunya i amb so projecte d’una eventual anexió de ses Balears a una Gran Catalunya
Sa Fundació Jaume III considera que Francina Armengol i Esperança Camps donen aire a Artur Mas quan tornen situar ses Balears dins un domini pancatalà del qual, en paraules de Camps, “no mos podem aïllar”, precisament quan el Procés (català) se planteja en sèrio sa seva escissió d’Espanya i sa ruptura des marc constitucional i estatutari que legitima i des qual emana s’autonomia balear.
 Armengol és sa presidenta de sa comunitat autònoma de ses Illes Balears −i Camps, consellera des Govern balear− que ha estat triada dins un marc legal que Artur Mas vol fer bocins i que per tant la deslegitima a ella i a s’autonomia balear que representa. Per afegitó, Mas vol superar aquest marc en base a una ideologia nacionalista que mai ha renunciat a incorporar ses Balears dins s’entelèquia d’una Gran Catalunya o des Països Catalans. Es projectes de construcció nacional moderns com es d’una Catalunya independent se basen fonamentalment en sa llengua com a element central, d’acord amb sa divisa “una llengua, una nació, un estat”. No són gens innocents, en conseqüència, ses aliances culturals i de promoció a s’exterior basades en sa llengua. Com sabem d’ençà de s’Europa de Hitler, ses construccions nacionals se sap com comencen però mai com acaben.
“Obrir ponts”, “anar plegats pel món”, “compartir aspiracions” amb Catalunya, tal com ha manifestat sa consellera de Cultura, són unes declaracions irresponsables, absolutament inoportunes i d’una complicitat innegable amb el Procés perquè volen donar s’impressió a Catalunya, a Espanya i a la resta del món que es balears en conjunt estaríem d’acord amb sa via rupturista de Mas i que no mos importaria sumar-mos a ses seves quimeres pes fet de compartir sa mateixa llengua.
Es Govern s’hauria de replantejar sa seva rentrée a s’Institut Ramon Llull i ses seves aliances de tipo cultural i lingüístic amb sa sediciosa Generalitat de Catalunya.

 http://www.jaumetercer.com/index.php/premsas/comunicats-de-premsa/561-armengol-i-camps-donen-aire-a-artur-mas-tornant-a-situar-ses-balears-dins-un-domini-pancatala

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.

¿AIGO, AYGO O AIGUA?.