OCB un ente traídor a "lo Nostro"

Como siempre este buen señor saca los pies del tiesto, se revuelve como serpiente acorralada al no recibir la ingente cantidad de ayudas públicas para traícionar al pueblo Balear con su corta mira del ideal catalanaista. Dónde están las auditorias para que conozcamos en qué se ha gastado los más de 6 millones de euros que se le ha dotado? A qué ha destinado todo este dinero del pueblo Balear?



 

Jaume Mateu

Por: Presidente Obra Cultura Balear el 21 abril 2014
La imposició de l’article salat als informatius d’IB3 Televisió decretada pel Govern de les Illes Balears s’ha d’entendre com una passa més en l’arraconament de la llengua pròpia de les Illes Balears que s’inicià just en el moment de l’entrada de José Ramón Bauzá en el Consolat de Mar.
Ni que sigui breument, cal recordar la seqüència del càstig que Bauzá i la seva administració, i els altres ens públics controlats pel Partit Popular, estan sotmetent a la nostra parla, que no és altra que la catalana: tancament de Televisió de Mallorca; bilingüització dels premis Ciutat de Palma de novel·la i poesia; bilingüització d’IB3 Televisió; modificació de la Llei de la Funció Pública de les Illes Balears que exclou el coneixement del català de les proves d’accés a l’administració pública; sortida de l’Institut Ramon Llull;  imposició del Tractament integrat de llengües (TIL) en l’educació amb l’única intenció de reduir la presència del català a les aules i la Llei de símbols, que prohibeix l’exhibició de la quadribarrada en els béns immobles de l’administració pública. I tota aquesta escomesa en contra del català en només 36 mesos!
Per tant, allò que fa Bauzá i el seu partit és retornar lingüísticament al temps del franquisme, quan la llengua històrica de l’arxipèlag no era permesa en els àmbits públics. Per això, abominen el diàleg, tanquen totes les portes al consens que fins que arribaren al poder havia presidit totes les decisions que afectaven el coneixement, ús i prestigi de la llengua catalana, i imposen el seu model afeblidor.
No sols això, sinó que ignoren i menyspreen els especialistes en matèria lingüística, la ciència, la història i la resposta contundent de la ciutadania. El mes de febrer de 2012, més de 12.000 ciutadans presentaren al·legacions en contra de la modificació de la Llei de funció pública. El 25 de març de 2012, 50.000 persones es manifestaren a favor de la nostra llengua. El 29 de setembre de 2013 més de 100.000 sortiren al carrer per reclamar una escola pública universal, de qualitat, ben dotada i en català.
Aquest tancament petri a escoltar especialistes, la incapacitat per parlar i consensuar decisions que afecten la llengua pròpia amb la societat civil organitzada i els partits polítics representats en el Parlament de les Illes Balears, demostren clarament les intencions de Bauzá i el seu partit de reduir la llengua catalana als àmbits estrictament domèstics i domesticats.
Per tot això, curt i ras, la imposició de l’article salat als informatius d’IB3 Televisió és una passa més en el procés desintegrador de la llengua catalana a les Illes Balears. Bauzá no dubta un moment a reactivar irresponsablement conflictes que fa molt de temps es varen superar, com ara l’ús de l’article literari en àmbits o contextos formals. D’altra banda, l’article literari no és aliè al llenguatge col·loquial: els punts cardinals, certes paraules abstractes i d’altres vinculades a l’església es diuen sempre i en tot lloc en article literari. A tall d’exemple: a la dreta o a l’esquerra; el cel, l’infern, la sala (referida a l’ajuntament), el rei i moltíssimes altres.
Perversament, Bauzà i el seu partit prenen les variants de la llengua catalana que parlam a l’arxipèlag com a fonament de la secessió lingüística. Allò que no accepten de cap de les maneres és la unitat lingüística i absolutament tot el que autoritàriament decreten i imposen és per desactivar l’ús social del català, desprestigiar-lo i acabar amb el seu predicament social. Per això, no dubten a aplicar l’apartheid lingüístic i, en conseqüència, a desballestar els nostres drets lingüístics.
Autor: mallorcadiario.com

 http://www.mallorcadiario.com/jaume-mateu/

Comentarios

Entradas populares de este blog

El mallorquín, menorquín e ibicenco no es catalán

MALLORQUÍN Y CATALANISMO.

¿AIGO, AYGO O AIGUA?.